Εκτύπωση

Ως πασχαλινό δώρο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου μας κ. Ιερωνύμου προς την ενορία μας θα μπορούσε να θεωρηθεί η αποψινή παρουσία του στον Ιερό Ναό μας, κατά τη διάρκεια της ιεράς ακολουθίας του Νιπτήρος.
Στις 7:00μμ οι ιερείς του Ναού, τα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου και οι Συνεργάτες Ποιμαντικού Έργου, υποδέχθηκαν τον Μακαριώτατο στα πρόπυλα του Ιερού Ναού. Οι πιστοί που είχαν ήδη κατακλύσει τον Ιερό Ναό, εξέφρασαν τα αισθήματα χαράς και ικανοποίησης από την παρουσία του Μακαριωτάτου και δέχθηκαν τις πατρικές ευχές του.
Προ της απολύσεως της Ακολουθίας ο π. Ματθαίος εκ μέρους του ιερατείου και των ενοριτών, εξέφρασε τις θερμές ευχαριστίες στον Μακαριώτατο χαρακτηρίζοντας την παρουσία του ως παρουσία πνευματικού πατέρα ανάμεσα στα πνευματικά του παιδιά με πατρική αγάπη και ενδιαφέρον. 
Στη συνέχεια ο Μακαριώτατος ερμήνευσε με λόγια καρδιάς το Δοξαστικό των αποστίχων και συγκεκριμένα τη φράση: “οὐ γὰρ ἦλθον διακονηθῆναι, ἀλλὰ διακονῆσαι καὶ δοῦναι τὴν ψυχήν μου λύτρον ὑπὲρ τοῦ κόσμου. Εἰ οὖν ὑμεῖς φίλοι μου ἐστέ, ἐμὲ μιμεῖσθε”, τονίζοντας την αποστολή της εκκλησίας στα πρόσωπα των ποιμένων αλλά και κάθε ανθρώπου.
Η αληθινή αγάπη στο Χριστό που οριοθετεί τον πνευματικό του ρόλο μέσα στην κοινωνία, εκφράζεται με τη διακονία του μέχρι θυσίας απέναντι στο συνάθρωπό του.
Το παρόν έδωσε η Δημοτική Αρχή και εκπρόσωποι φορέων του Δήμου μας.

Εμφανίσεις: 800