ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΗ ΣΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ 1821 - ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΡΓΟΥ ΤΟΥ ΣΑΡΑΝΤΟΥ ΚΑΡΓΑΚΟΥ

Την Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 ώρα 8:00 το βράδυ αμέσως μετά τον Κατανυκτικό Εσπερινό πραγματοποιήθηκε στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού μας η επίσημη ενοριακή εκδήλωση με την ευκαιρία της εορτής της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821 - παρουσίαση του τρίτομου έργου του αειμνήστου Σαράντου Καργάκου με τίτλο: «Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ 1821». Το έργο εξεδόθη από τον εκδοτικό οίκο ΠΕΡΙΤΕΧΝΩΝ –Καρτέρης με την ευγενική χορηγία της οικογένειας Ηλία Δούκα.
Ενώπιον πολυπληθούς ακροατηρίου το τρίτομο έργο παρουσίασαν ο κ. Άγγελος Συρίγος, Αναπληρωτής Καθηγητής Διεθνούς Δικαίου και Εξωτερικής Πολιτικής στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, και ο κ. Κωνσταντίνος Χολέβας, Πολιτικός Επιστήμων,. Την εκδήλωση συντόνισε ο κ. Ηλίας Λιαμής, Δρ. Θεολογίας και Μουσικοπαιδαγωγός. Ανεγνώσθη χαιρετισμός του Σεβ. Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ΄, ο οποίος τόνισε τη Χριστιανική Πίστη του αειμνήστου Σαράντου Καργάκου. Λίγα λόγια υπό μορφήν χαιρετισμού προς το ακροατήριο απηύθυναν ο Προϊστάμενος του Ναού π. Ματθαίος Χάλαρης, η κ. Ραλλού Καρτέρη, εκ μέρους του εκδοτικού οίκου, και ο Ιστορικός κ. Γιάννης Καργἀκος, υιός του εκλιπόντος.
Οι δύο ομιλητές που παρουσίασαν το βιβλίο αναφέρθηκαν στον ευγενή χαρακτήρα του συγγραφέως, στην αγάπη του για την Πατρίδα μας και στη σοβαρή έρευνά του για το 1821 με βάση τις πηγές. Ο αείμνηστος Καργάκος διάβασε 100.000 σελίδες από Απομνημονεύματα αγωνιστών του 1821 πριν συγγράψει το μνημειώδες αυτό έργο. Προβάλλει βάσει μαρτυριών τον πατριωτικό ρόλο του Ορθοδόξου Κλήρου και υπογραμμίζει ότι ελευθερωθήκαμε με τις δικές μας πολεμικές και οικονομικές δυνάμεις. Ο Καργάκος στο βιβλίο του δίνει έμφαση στον εθνικό και θρησκευτικό χαρακτήρα της Ελληνικής Επαναστάσεως και αφιερώνει έναν ολόκληρο τόμο για τα μη πολεμικά γεγονότα, δηλαδή για τις πολιτικές, διπλωματικές και οικονομικές πτυχές του Αγώνος.
Οι ομιλητές χαρακτήρισαν τον Σαράντο Καργάκο ως έναν σύγχρονο διδάσκαλο του Γένους και κάλεσαν όλους και ιδιαιτέρως τους νέους να μελετήσουν αυτό το έργο, το οποίο συμβάλλει στη διαφύλαξη της Εθνικής Μνήμης.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου
Δήμου Αγίου Δημητρίου

Διεύθυνση: Πλατεία Αγίου Δημητρίου,
Άγιος Δημήτριος Αττική (17343)

Email: inad@otenet.gr
website: https://in-ad.gr

Τηλέφωνο: +30 210 9712456
Φαξ : +30 210 9715125

Εγγραφή στο Newsletter

«Γνωρίζει ο διάβολος τα όπλα του Χριστού, με τα οποία και νικήθηκε. Και ποια είναι αυτά; Η επιείκια και η πραότητα».

Αγ. Ιω. Χρυσόστομος