Η Αγρυπνία της Πρωτοχρονιάς 2024 στον Ιερό Ναό μας

Την Κυριακή το βράδυ, 31 Δεκεμβρίου ξημερώνοντας 1η Ιανουαρίου 2024, Πρωτοχρονιά, στην αγρυπνία που τελέσθηκε στο Ιερό Ναό μας, με την ευκαιρία των εορτών της Περιτομής του Κυρίου και του Μεγάλου Βασιλείου (η συγκεκριμένη πρωτοχρονιάτικη αγρυπνία τελείται ανελλιπώς από το 1995) η συμμετοχή των πιστών ήταν αξιοθαύμαστη.

Στη Θεία Λειτουργία συλλειτούργησαν ο Πρωτοδιάκονος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών π. Ιωάννης Μπούτσης και ο Ιεροδιάκονος της Ι.Α.Α. π. Ιωάννης Καρπασινός.

Η ιερά ακολουθία άρχισε στις 9.30 το βράδυ με πανηγυρικό Εσπερινό. Ακολούθησε ο Όρθρος. Στις 11.58, ενώ είχε ψαλεί το δοξαστικό των αίνων, επικράτησε δίλεπτη σιγή και συσκότιση του Ναού. Με τον ερχομό του νέου έτους, εψάλη πανηγυρικά η Δοξολογία, μέσα σε άπλετο φως και στη συνέχεια η Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου. Προ της απολύσεως έγινε η ακολουθία "Ευλογίας της Βασιλόπιτας".

Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι πολύ νέοι γονείς με τις οικογένειές τους έδωσαν το παρόν, αποδεικνύοντας πως η προσευχή και η συμμετοχή στη Θεία Ευχαριστία είναι ο μοναδικός τρόπος να υποδεχθούμε το νέο έτος, αγιάζοντας το χρόνο της ζωής μας με την παρουσία του Χριστού μέσα μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας μοιράστηκε από τους ιερείς μαζί με το αντίδωρο, η Βασιλόπιττα στους πιστούς.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου
Δήμου Αγίου Δημητρίου

Διεύθυνση: Πλατεία Αγίου Δημητρίου,
Άγιος Δημήτριος Αττική (17343)

Email: inad@otenet.gr
website: https://in-ad.gr

Τηλέφωνο: +30 210 9712456
Φαξ : +30 210 9715125

Εγγραφή στο Newsletter

«Θυμό να μην κρατάμε. Ο θυμός είναι κακό πράγμα. Όποιος είναι θυμωμένος και αντίδωρο δεν πρέπει να παίρνει».

Οσία Σοφία της Κλεισούρας