ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ε’ ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ
ΕΟΡΤΗ ΛΗΞΗΣ ΚΑΤΗΧΗΤΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ Ε’ ΣΤ’ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΚΟΡΙΤΣΙΩΝ

Τα προσκυνήματα της περιοχής της Γαλιλαίας, στο βόρειο Ισραήλ, επισκέφθηκαν οι προσκυνητές του εξαήμερου ενοριακού προσκυνήματός μας στους Αγίους Τόπους, σήμερα, 4η ημέρα. Συγκεκριμένα επισκέφθηκαν:
1.Το Όρος Θαβώρ, που έγινε η μεταμόρφωση του Κυρίου. Εκεί εψάλη ο Ικετήριος Κανόνας στην Αγία Τριάδα.
2.Την λίμνη της Τιβεριάδας και την Ι. Μονή των Αγίων Αποστόλων. Είναι το μέρος στο οποίο ο Κύριος έκανε την τρίτη εμφάνισή Του στους μαθητές Του, μετά την Ανάστασή Του.
3.Την Ι. Μονή των Αγίων Αποστόλων, στην Καπερναούμ. Εκεί έγινε και Αρτοκλασία.
4.Την Ι. Μονή του Αγίου Γεωργίου στην Κανά, όπου ο Χριστός έκανε το πρώτο θαύμα Του στον γάμο του Αγίου Σίμωνος του Κανανίτη, μετέπειτα μαθητού Του, μετατρέποντας το νερό σε κρασί.
5.Το ιερό προσκύνημα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στον ομώνυμο Ναό της Ναζαρέτ, όπου έγινε η συνάντηση και ο διάλογος μεταξύ Παναγίας και Αρχιστρατήγου Γαβριήλ. Στο σημείο του Ναού που βρίσκεται η Πηγή, διαβάστηκαν οι Χαιρετισμοί της Υπεραγίας Θεοτόκου.
6.Στην ίδια πόλη, επισκέφθηκαν οι προσκυνητές στο Επισκοπείο, τον Σεβ. Μητροπολίτη Ναζαρέτ κ. Κυριακό. Ο Σεβασμιώτατος αφού εξέφρασε την χαρά του, απηύθυνε στους επισκέπτες πολύτιμες πνευματικές συμβουλές, αφηγήθηκε ως αυτόπτης μάρτυρας τα γεγονότα που σχετίζονται με την επιστροφή του ιερού λειψάνου του Αγίου Σάββα του ηγιασμένου στν ομώνυμη Λαύρα της ερήμου της Ιουδαίας από την Βενετία το 1965 (συμμετείχε στην ορθόδοξη αντιπροσωπεία ως διάκονος)  και στο τέλος τους προσέφερε γλυκίσματα και αναψυκτικά.
Το βράδυ, μετά το δείπνο, ο ξεναγός κ. Λυκούργος Μαρκουδης σε αίθουσα του Ξενοδοχείου, παρουσίασε την ιστορία και μορφολογία του Παναγίου Τάφου και των πρόσφατων εργασιών αποκατάστασης του ιερού Κουβουκλίου.

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ