Τεύχος 445/ 13 Νοεμβρίου 2017

    

   

ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΟ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ

        

    

Με αφορμή την παραβολή του Καλού Σαμαρείτη, που διαβάστηκε στην σημερινή ευαγγελική περικοπή (Η’ Κυριακή Λουκά), ο Ιερός Ναός μας, πραγματοποίησε Ενοριακή Φιλαδελφία η οποία περιελάμβανε τρεις εκδηλώσεις:
α) Το πρωί 9πμ-1μμ, εθελοντική αιμοδοσία. Με σύνθημα, “ο αιμοδότης μιμείται τον Πρώτο Αιμοδότη-Ζωοδότη, εσταυρωμένο Ιησού Χριστού”, και “Η αγάπη έξω βάλει τον φόβον”, περισσότεροι από 200 ενορίτες ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των Ιερέων του Ναού,
-κυρίως νέοι και νέες στην ηλικία- και προσήλθαν στον ειδικά διαμορφωμένο για την αιμοληψία χώρο του ισογείου Ναού, αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, για να προσφέρουν αίμα. Μετά τον ιατρικό έλεγχο αιμοδότησαν 142 πιστοί, συγκεντρώνοντας τον ίδιο αριθμό φιαλών αίματος. Ακολούθησε δεξίωση για όλους τους αιμοδότες και προσφορά αναμνηστικών δώρων.
β) Το απόγευμα στις 5.00, τελέστηκε το ιερό μυστήριο του Ευχελαίου. Οι προσελθόντες πάρα πολλοί πιστοί, έλαβαν αγιασμένο έλαιο σε ειδική συσκευασία για να μυρώσουν τους κατ’ οίκον ασθενείς τους, προς ίασιν της ψυχής και του σώματός τους.
γ) Το βράδυ, ώρα 7.00 στην εβδομαδιαία ενοριακή νεανική σύναξη, στην αίθουσα του Ενοριακού Πνευματικού Κέντρου, αναπτύχθηκε το θέμα: “Η χριστιανική αγάπη κατά τον ιερό Χρυσόστομο”, από τον π. Ματθαίο. Η συνάντηση, την οποία παρακολουθούν πολλοί νέοι και νέες, ολοκληρώθηκε με την τέλεση του Αποδείπνου.

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

  

    

ΙΕΡΟ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΝΕΚΤΑΡΙΟ ΚΑΜΑΡΙΖΑΣ

        

    

Την Παρασκευή, 17 Νοεμβρίου ο Ιερός Ναός μας θα πραγματοποιήσει προσκύνημα στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου (Καμάριζας) Λαυρίου.
Ώρα αναχώρησης, 2:30 το μεσημέρι και επιστροφή 7:00 το βράδυ.
Πληροφορίες στο γραφείο του Ιερού Ναού (τηλ. 2109712456).

 

  

 

ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ
ΑΠΟ 26 ΕΩΣ 29 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

        

    

1η ΜΕΡΑ: ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αναχώρηση το απόγευμα 18:30 μμ από το Κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου για το λιμάνι του Πειραιά όπου μας περιμένει το πλοίο να μας μεταφέρει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τακτοποίηση στις καμπίνες μας για να περάσουμε μια πολύ ωραία βραδιά στα μαγαζιά, καφέ και εστιατόρια. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΗΜΕΡΑ: ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Γύρο της πόλης –περιήγηση στη πόλη Ηρακλείου-Ναός Αγίου Τίτου (1ου επισκόπου Κρήτης), όπου θα προσκυνήσουμε τη κάρα του Αγίου, Λόντζια - Κρήνη Μοροζίνι - Βασιλική Αγίου Μάρκου - Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά και μετά θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού. To απογευματάκι θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη (ιδρύθηκε το 1590 από το μοναχό Παΐσιο.)
Στη συνέχεια θα πάμε στη Νεάπολη Λασιθίου κάνοντας στάση στον Αι-Γιώργη Σεληνάρι και θα επισκεφθούμε την Μονή Κρεμαστών που είναι αφιερωμένη στον Μιχαήλ Αρχάγγελο. Αφού κεραστούμε από τις φιλόξενες καλόγριες θα πάρουμε το δρόμο για το ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση...

Δείτε το πρόγραμμα αναλυτικά

  

     

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ