ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΓΙΑ ΓΗ ΤΩΝ ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΩΝ

130570-jerusalem1
Ο Ιερός Ναός μας διοργανώνει 6ήμερη προσκυνηματική εκδρομή στου Αγίους Τόπους 21 - 26 Ιουλίου 2014.
Πληροφορίες στο γραφείο του Ναού στα τηλέφωνα 210 9712456 & 210 9713325.


Πρόγραμμα 6ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους

Αγίους Τόπους 21 - 26 Ιουλίου 2014

 

1η ΜΕΡΑ Δευτέρα 21 Ιουλίου 2014

Συγκέντρωση στις 07:30 στον Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου (στα νεκροταφεία) και μεταφορά με πούλμαν στο αεροδρόμιο. Έλεγχος εισιτηρίων και αποσκευών, διαβατηρίων και επιβίβαση στο αεροσκάφος. Πτήση με EL AL στις 10:25 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν. Θα μεταφερθούμε στη Μονή Αγίου Γεωργίου στη Λύδδα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου και στη Σαμάρεια για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ το σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρα Φιλουμένου.   Άφιξη στα Ιεροσόλυμα και τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Προσκύνημα και ξενάγηση στον Πανίερο Ναό της Αναστάσεως (Πανάγιος Τάφος, Φρικτός Γολγοθάς, κ.α.).. Δείπνο και διανυκτέρευση.

 2η ΜΕΡΑ Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Νωρίς, μετά το πρωινό, αναχώρηση για την περιοχή της Γαλιλαίας στα βόρεια του Ισραήλ. Θα προσκυνήσουμε στη Ναζαρέτ, την πόλη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, στην Κανά, όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα, στο όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωσή Του και στις Ιερές Μονές Αγίων Αποστόλων Τιβεριάδας και Αγίων Αποστόλων Καπερναούμ. Το μεσημέρι θα κάνουμε βαρκάδα στη λίμνη Γεννησαρέτ. Αργά το βράδυ επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

3η ΜΕΡΑ Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Νωρίς το πρωί, μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε τη γυναικεία μονή της Βηθανίας και το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου του Χοτζεβίτου. Μεταφορά στην περιοχή της Ιεριχούς και προσκύνημα στις μονές Σαρανταρίου Όρους, Προφήτου Ελισσαίου και Αγ. Γερασίμου Ιορδανίτου. Θα ακολουθήσει ο Αγιασμός των Υδάτων στον Ιορδάνη ποταμό, στο σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου. Επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα θα σταματήσουμε στο Όρους των Ελαιών για να γνωρίσουμε τα εκεί προσκυνήματα: Μικρά Γαλιλαία, Ανάληψη, Βηθφαγή (Βαϊοφόρος). Στάση στη Γεθσημανή και προσκύνημα στον Τάφο της Παναγίας μας και σε άλλα σημεία της περιοχής. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

 Έγερση νωρίς και μεταφορά στη Βηθλεέμ για τη Θ. Λειτουργία στο Σπήλαιο της Γεννήσεως. Αναχώρηση για τη Χεβρώνα (Δρυ του Μαμβρή). Στη συνέχεια επίσκεψη στο μοναστήρι που βρίσκεται χωριό των Ποιμένων και στην Ιερά Μονή Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου. Ακολούθως επίσκεψη στην περίφημη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου. Θα επισκεφθούμε τη Μονή Αγίου Γεωργίου Μπετζάλα. Κατά την επιστροφή στα Ιεροσόλυμα επίσκεψη στις μονές Αγ. Συμεών, Τιμίου Σταυρού και Τιμίου Προδρόμου στην Ορεινή. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

5η ΜΕΡΑ Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Μετά το πρωινό περίπατος στο Λόφο της Αγίας Σιών και στην περιοχή όπου υπάρχει το Τείχος των Δακρύων. Θα κατηφορίσουμε προς το Πραιτώριο με ενδιάμεσες στάσεις διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου. Θα ακολουθήσουν διάφορες στάσεις σε μικρότερα μοναστήρια της Παλαιάς πόλης των Ιεροσολύμων. Δείπνο και διανυκτέρευση στο ξενοδοχείο.

6η ΜΕΡΑ Σάββατο 26 Ιουλίου 2014

Πρωινό στο ξενοδοχείο και το υπόλοιπο της ημέρας είναι ελεύθερο για περίπατο στην πόλη ή μία σύντομη βόλτα με τα πόδια στις όμορφες γειτονιές της Νέας Πόλης της Ιερουσαλήμ. Στις 17:30 θα αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο. Έλεγχος αποσκευών, εισιτηρίων και διαβατηρίων και στις 20:45 πτήση με EL AL για Αθήνα. Άφιξη γύρω στις 23:00 και μεταφορά με πούλμαν στον Άγιο Δημήτριο.

 

Προκαταβολή: €400 μαζί με φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του διαβατηρίου

Η προκαταβολή σε περίπτωση ακύρωσης από τις 22/06/13 και μετά δεν επιστρέφεται.

Όλο το ποσό πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις 07 / 07 / 2013

 

Στην τιμή περιλαμβάνονται:

Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Τελ Αβίβ - Αθήνα με EL AL, Israel Air Lines.

Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο: Gloria στην Παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων (5 βράδια) με ημιδιατροφή (5 πρωινά και 5 δείπνα). Ξεναγήσεις και περιηγήσεις. Μεταφορές, μετακινήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα. Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί. Φόροι αεροδρομίων. Αρχηγός – Συνοδός.

 

Επίσης περιλαμβάνονται:

Βαρκάδα στη λίμνη Γεννησαρέτ.

Άνοδος με τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος

Μεταφορά με μικρά πούλμαν στο μοναστήρι του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου

Φιλοδωρήματα

 

ΑΝΑΛΟΓΩΣ των συνθηκών ενδέχεται να τροποποιηθεί μέρος του προγράμματος και της σειράς των επισκέψεων με γνώμονα την ασφάλεια και την άνεση των προσκυνητών.

 

 ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω των συνεχών διακυμάνσεων στην ισοτιμία ευρώ - δολλαρίου, οι τελική τιμή ενδέχεται να αυξηθεί. Σε περίπτωση που αυτό συμβεί η πιθανή αύξηση θα ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ στο κόστος της εκδρομής. Το κόστος έχει υπολογιστεί σύμφωνα με τις προσφορές που μας δόθηκαν από εταιρείες και ξενοδοχεία στις 29 Μαρτίου 2013.

 

Διοργάνωση:Travelogue, travel & tourism

 

ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ:

 

 Για την είσοδο στο Ισραήλ τα διαβατήρια πρέπει να έχουν περιθώριο τουλάχιστον 6 μηνών. ΑΡΑ όσοι συμμετέχουν θα

 πρέπει τα διαβατήριά τους να λήγουν μετά τις 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014.

 

 Εάν τα διαβατήρια λήγουν πριν τις 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2014 πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να εκδοθούν ΝΕΑ όσο το δυνατόν συντομότερα!

 

 ΠΡΟΣΟΧΗ:

Στο αεροσκάφος επιτρέπεται να παραδοθεί μόνο μία αποσκευή κατ’ άτομο συνολικού βάρους μέχρι 23 κιλών. Δεν μπορεί κάποιος να ταξιδέψει με 2 αποσκευές, έστω κι αν ζυγίσουν μαζί είκοσι κιλά. Θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να πληρώσει τη δεύτερη αποσκευή.

 

 

 

 

 

 

 

 


Εκτύπωση   Email