ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΝΑΥΛΙΑ “ΩΔΗ ΔΩΔΕΚΑΗΜΕΡΟΣ”

Μία ψαλτική πανδαισία έζησαν οι ενορίτες μας την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου ώρα 6:00 το απόγευμα μέσα στον Ιερό Ναό.
Η 20μελής βυζαντινή χορωδία “Αντιφωνικό Μέλος” υπό την διεύθυνση του Πρωτοψάλτου Γεωργίου Καμαριάρη απέδωσε με εξαιρετικό τρόπο ύμνους επίκαιρους Χριστουγέννων, Θεοφανείων αλλά και κάλαντα.
Θεολογικά σχόλια έκανε ο πατήρ Ματθαίος Χάλαρης συνδέοντας την εκδήλωση με τη θεολογία της σαρκώσεως του Θεού και Λόγου μέσα από αναφορές Αγίων Πατέρων της Εκκλησίας μας.
Η άκρως επιτυχημένη εκδήλωση την οποία παρακολούθησε πλήθος πιστών, ολοκληρώθηκε με την απονομή βραβείου στον Χοράρχη εκ μέρους του Ιερού Ναού, αλλά και θερμές ευχαριστίες προς τα μέλη της χορωδίας.
Τέλος, την ικανοποίησή τους εκδήλωσαν οι πιστοί που παρακολούθησαν την υπέροχη αυτή εκδήλωση με ολόθερμα και παρατεταμένα χειροκροτήματα που αποδεικνύουν την αγάπη τους στην βυζαντινή μουσική παράδοση, αλλά και την επιθυμία τους, τέτοιου είδους εκδηλώσεις να επαναλαμβάνονται συχνά πυκνά από την ενορία μας, που συμβάλλουν στην πνευματική τους κατάρτιση.
Όσοι πιστοί συμμετείχαν στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρίαν να θαυμάσουν αλλά και να αγοράσουν τις όμορφες χριστουγεννιάτικες κατασκευές που είχαν ετοιμάσει με πολύ μεράκι για την δωροέκθεση, τα κορίτσια της Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού με τις κατηχήτριές τους.
Να σημειωθεί ότι με το νέο έτος θα λειτουργήσει στην ενορία μας Σχολή Βυζαντινής Μουσικής υπό την ευθύνη του Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού μας κ. Γεώργιο Καμαριάρη, στην οποία μπορούν να εγγραφούν όσοι θέλουν να ασχοληθούν με την ψαλτική τέχνη.
Λεπτομέρειες για την ημέρα και την ώρα που θα λειτουργήσει η Σχολή θα ανακοινωθούν εγκαίρως.Εκτύπωση   Email