Πρώτο Σεμινάριο Γάμου-Οικογενείας έτους 2022-2023

Το Σάββατο 19 Νοεμβρίου τ.ε. και ώρα 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο επί της οδού Κολοκοτρώνη 8, πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνάντηση του Σεμιναρίου Γάμου-Οικογένειας, που διοργανώνει η ενορία μας τα τελευταία 3 χρόνια.
Το θέμα του φετινού κύκλου συναντήσεων είναι: “Σχέσεις του ζευγαριού: σχέσεις χαράς και αγάπης ή σχέσεις αναγκαιότητας;”.
Επιστημονική Σύμβουλος και ομιλήτρια είναι η Παιδοψυχολόγος, Συγγραφέας και Εκπαιδευτικός κ. Αγγελική Μαστρομιχαλάκη. Στην εναρκτήρια συνάντηση του Σεμιναρίου ανταποκρίθηκαν  30 ζευγάρια με τα παιδιά τους, τα οποία απασχολήθηκαν σε ιδιαίτερο χώρο. Στην εισήγηση της η ομιλήτρια ανέφερε ότι, στη συνεχώς μεταβαλλόμενη κοινωνία τα ζευγάρια πρέπει να αποκτήσουν γερές βάσεις, να ενδυναμωθούν και να αποκτήσουν πρωταγωνιστικό ρόλο στη συζυγία. Συνειδητοποιημένοι και χαρούμενοι σύζυγοι θα δώσουν συνειδητοποιημένες και χαρούμενες οικογένειες. Οι σχέσεις μέσα στο ζευγάρι οικοδομούνται με την εκατέρωθεν προσπάθεια και ενδιαφέρον και των δύο συζύγων.
Τέλος, η ομιλήτρια τόνισε ότι αν δεν δοθεί η πρέπουσα σημασία και βαρύτητα στην ανάπτυξη συναισθηματικών και πνευματικών σχέσεων μεταξύ των συζύγων, φαινόμενα που διεκτραγωδούνται και συγκλονίζουν τη σημερινή κοινωνία, θα αυξάνονται.
Μετά το τέλος της εισήγησης ακολούθησε συζήτηση με το ακροατήριο.


Εκτύπωση   Email