Μουσικοχορευτική εκδήλωση από τα τμήματα παραδοσιακών χορών ανηλίκων και ενηλίκων της ενορίας μας.

«Θάλασσα και Παράδοση». Μουσικοχορευτική εκδήλωση αφιερωμένη στη νησιωτική μας παράδοση, παρουσίασαν τα τμήματα παραδοσιακών χορών ανηλίκων και ενηλίκων της ενορίας μας, την Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023, στο Αμφιθέατρο του Σχολικού Συγκροτήματος 1ου Γυμνασίου και Λυκείου (Στρογγυλό) του Δήμου μας.

Η βραδιά επεφύλασσε ένα νοερό ταξίδι στα ελληνικά νησιά, με οδηγό την ελληνική παράδοση, η οποία μέσω του χορού, της μουσικής και του τραγουδιού, εξυμνεί την θάλασσα και την μεταμορφώνει σε μία από τις ψηφίδες που απαρτίζουν το ψηφιδωτό αυτής της παράδοσης.

Η θάλασσα συνδέθηκε άρρηκτα με την ελληνική θρησκευτική και πολιτιστική κληρονομιά. Εισέρχεται στο δημοτικό τραγούδι, την μουσική και το χορό και περνά σαν βιολογική ανάγκη της ανθρώπινης ύπαρξης.

Και το ταξίδι της βραδιάς στο μεγαλύτερο δώρο του Θεού στη χώρα μας, την θάλασσα, ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε, με χορούς, μελωδίες και τραγούδια από τα πανέμορφα ελληνικά μας νησιά, που είναι ένα μοναδικό στολίδι της γης.

Την εκδήλωση παρουσίασε και συντόνισε ο χοροδιδάσκαλος κ. Γιώργος Γκολέμης και συνεργάστηκαν ο κ. Γιώργος Φραγκάκης και ο κ. Παύλος Γκολέμης.

Την εκδήλωση έκλεισε με επίκαιρες σκέψεις, ευχαριστίες και συγχαρητήριες ευχές προς τα παιδιά, τους γονείς τους, τους χοροδιδασκάλους και όλους τους συντελεστές της υπέροχης αυτής εκδήλωσης, ο εφημέριος του Ιερού Ναού π. Ευάγγελος Νικήτας.


Εκτύπωση   Email