1η ημέρα προσκυνηματικης εκδρομής στη Βόρεια Ελλάδα

Με τη χάρη του Σαρκωθέντος Χριστού και υπό την προστασία του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, ξεκίνησε το Ενοριακό προσκύνημα ενόψει των ημερών του Αγίου Δωδεκαημερου στη Βόρεια Ελλάδα. 

Στις 06.00 το πρωί οι προσκυνητές ξεκίνησαν, με πολύ ενθουσιασμό και ζωντάνια και ενωμένοι ως μια πνευματική οικογένεια από την Πλατεία Κοιμητηρίου, το μεγάλο αυτό προσκύνημα.

Η πρώτη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο μνημείο του Λεωνίδα και των υπολοίπων 300 Σπαρτιατών και 700 Θεσπιέων  στις Θερμοπύλες Φθιώτιδος, όπου οι προσκυνητές απέδωσαν τιμές στους ηρωικώς εκείνους πεσόντες υπερασπιστές που υπεραμύνθηκαν μπροστά στον φαινομενικά πανίσχυρο Περσικό στρατό του Ξέρξη. Τις πρώτες απογευματινές ώρες δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθούν το Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στη Σουρωτή, όπου οι προσκυνητές είχαν την εξαιρετική ευλογία να προσκυνήσουν τον τάφο του νεοφανούς Οσίου της Εκκλησίας μας, Παϊσίου του Αγιορείτου και να τύχουν μοναστηριακής υποδοχής από την γυναικεία αδελφότητα. Φθάνοντας στην πόλη της Θεσσαλονίκης είχαν την πνευματική χαρά να επισκεφθούν τον πάνσεπτο και ιστορικό ιερό ναο του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, πολιούχου της πόλης και της Ενορίας μας, μετά από ένα ευχάριστο και ηλιόλουστο ταξίδι. Εκεί, ασπάστηκαν το χαριτόβρυτο και μυροβλύζον ιερό λείψανο του Μεγαλομάρτυρος.

Η πρώτη ημέρα του ενοριακού προσκυνήματος ολοκληρώθηκε με την τακτοποίηση των προσκυνητών σε πολυτελές ξενοδοχείο της πόλης όπου μετά το δείπνο θα γίνει η πρώτη διανυκτέρευση.

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου
Δήμου Αγίου Δημητρίου

Διεύθυνση: Πλατεία Αγίου Δημητρίου,
Άγιος Δημήτριος Αττική (17343)

Email: inad@otenet.gr
website: https://in-ad.gr

Τηλέφωνο: +30 210 9712456
Φαξ : +30 210 9715125

Εγγραφή στο Newsletter

«Τίποτε δεν γίνεται εμπόδιο στον άνθρωπο να ευαρεστήσει στον Θεό, αρκεί να έχει καλή πρόθεση».

Αγ. Θεοφύλακτος Βουλγαρίας