2η ημέρα προσκυνηματικης εκδρομής στη Βόρεια Ελλάδα

Η 2η ημέρα του χειμερινού ενοριακού προσκυνήματος ξεκίνησε με την επίσκεψη των προσκυνητών στην ιστορική και όμορφη πόλη της Έδεσσας. Οι προσκυνητές αρχικά είχαν την μεγάλη χαρά να συναντηθούν με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης,  Πέλλης και Αλμωπιας κ.Ιωηλ ο οποίος τους υποδέχθηκε στο Επισκοπειο της Μητρόπολης και τους απηύθυνε λόγους εγκαρδιους καθώς και θαυμαστά στοιχεία από τον βιο του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας, Μητροπολίτης Εδέσσης Καλλινικου του Αιτωλού. Εκεί με ευλάβεια και πνευματική συγκίνηση ασπαστηκαν την Τιμια Καρα του Αγίου Επισκοπου καθώς και αποτμημα του Τιμίου Ξύλου από τον σταυρό του Κυρίου μας.

 Στη συνεχεία μετεβησαν στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης όπου προσκυνησαν το ειδικά διαμορφωμένο προσκυνηταριο προς τιμήν του Αγίου Καλλινικου. Μετά από εκεί, περιηγήθηκαν στους καταρράκτες  και σε άλλα κεντρικά σημεία της πόλης.  Ακολούθησε γεύμα το οποίο παρέθεσε στους προσκυνητές ευγενικά και φιλαδελφα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης,  π.Ιωηλ.

Από εκεί μετεβησαν στο Κοιμητήριο της πόλης και ασπάστηκαν τον χαριτόβρυτο τάφο του Αγίου Καλλινικου που φιλοξενούσε για τόσα χρόνια το παντιμο ιερό Του λείψανο. Τις απογευματινές ώρες επισκέφθηκαν ιερές μονές της Μητροπόλεως, όπως του Αγίου Ιλαρίωνος επισκοπου Μογλενων και Αγίου Γρηγορίου του Παλαμά, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης. Μετά την επιστροφή στο ξενοδοχείο και το δείπνο αρκετοί προσκυνητές επέλεξαν να κάνουν τον βραδινό τους περίπατο στα πολύ όμορφα και στολισμενα κεντρικά σημεία της Θεσσαλονίκης, στην Πλατεία Αριστοτέλους και στο "Χριστουγεννιατικο χωριό "που έχει σχεδιαστεί ειδικά για αυτές τις μερες.

 

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου
Δήμου Αγίου Δημητρίου

Διεύθυνση: Πλατεία Αγίου Δημητρίου,
Άγιος Δημήτριος Αττική (17343)

Email: inad@otenet.gr
website: https://in-ad.gr

Τηλέφωνο: +30 210 9712456
Φαξ : +30 210 9715125

Εγγραφή στο Newsletter

«Τίποτε δεν γίνεται εμπόδιο στον άνθρωπο να ευαρεστήσει στον Θεό, αρκεί να έχει καλή πρόθεση».

Αγ. Θεοφύλακτος Βουλγαρίας