3η ημέρα προσκυνηματικης εκδρομής στη Βόρεια Ελλάδα

Η τρίτη ημέρα του ενοριακού προσκυνήματός μας περιελάμβανε επισκέψεις στην πολη της Βέροιας και της ευρύτερης περιοχής της Ημαθίας. Πρώτη στάση έγινε στην Ιερα Μονή Παναγίας Σουμελα στο όρος Βέρμιο,  η οποια θεωρείται Παλλαδιο του ποντιακού Ελληνισμού, όπου οι προσκυνητές ασπάστηκαν την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας  Σουμελα, έργο του Αποστόλου και Ευαγγελιστή Λουκα, μαζί με διαφορά αλλά κειμήλια των Κομνηνων Αυτοκρατόρων προς την παλαίφατη Ι.Μονη στον Πόντο.

Στη συνέχεια μετεβησαν στην πόλη της Βεροιας όπου επισκέφθηκαν το βήμα του Αποστόλου Παύλου, ο οποίος κήρυξε εκεί ερχόμενος από την Θεσσαλονίκη. Επίσης,  ασπαστηκαν το ιερό λείψανο του Οσιου Πατρός ημών Αντωνίου του Νέου του εν Βεροια. Από εκεί επισκέφθηκαν την Ιερά Μονή Παναγίας Δοβρα όπου ξεναγηθηκαν και ασπαστηκαν απότμημα από το Ιερό λείψανο του Αγίου Λούκα του Ιατρού που φυλάσσεται εκεί.

Τις απογευματινές ώρες δόθηκε η εξαιρετική ευλογία και χαρά να επισκεφθούν την Ιερά Σκητη Τιμίου Προδρομου Βεροιας. Εκεί είχαν την δυνατότητα να απολαύσουν την μοναδική σε φυσικό κάλλος περιοχή,  στην οποία κυλα ο ποταμός Αλιάκμονας και κυρίως να επισκεφθουν το σπήλαιο όπου ασκητευε ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς,  Αρχιεπίσκοπος Θεσσαλονίκης καθώς και να ασπαστουν στο Καθολικό της Μονής λείψανα διαφόρων Αγίων. Τέλος, οι προσκυνητές επέστρεψαν για δείπνο στο ξενοδοχείο και μετά ακολούθησε βόλτα στην στολισμένη πόλη της Θεσσαλονίκης. 

Ιερός Ναός Αγίου Δημητρίου
Δήμου Αγίου Δημητρίου

Διεύθυνση: Πλατεία Αγίου Δημητρίου,
Άγιος Δημήτριος Αττική (17343)

Email: inad@otenet.gr
website: https://in-ad.gr

Τηλέφωνο: +30 210 9712456
Φαξ : +30 210 9715125

Εγγραφή στο Newsletter

«Τίποτε δεν γίνεται εμπόδιο στον άνθρωπο να ευαρεστήσει στον Θεό, αρκεί να έχει καλή πρόθεση».

Αγ. Θεοφύλακτος Βουλγαρίας