Πρόγραμμα 6ήμερης Προσκυνηματικής Εκδρομής στους
Αγίους Τόπους 20 - 25 Ιουλίου 2015 (άγνωστα προσκυνήματα)

Κρατάτε στα χέρια σας ένα ιδιαίτερο και πρωτότυπο πρόγραμμα. Είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται κάτι ανάλογο και απευθύνεται κυρίως σε όσους έχουν επισκεφθεί και στο παρελθόν την Αγία Γη των Ιεροσολύμων. Θα δείτε, δεν περιλαμβάνονται κάποια από τα προσκυνήματα που ήδη γνωρίζετε από τις προηγούμενες επισκέψεις σας. Ο λόγος είναι για να μπορέσουμε να κερδίσουμε χρόνο και να επισκεφθούμε μέρη που σπάνια ή ακόμα και ποτέ δεν έχει βρεθεί κάποιος προσκυνητής τα τελευταία χρόνια. Δεν υπάρχουν αναλυτικές λεπτομέρειες στο συγκεκριμένο πρόγραμμα, όπως δεν υπάρχουν και πλήρη στοιχεία των προσκυνημάτων. Ειδικό ενημερωτικό υλικό θα προσφερθεί στους συμμετέχοντες την ημέρα της αναχώρησής τους στο αεροδρόμιο με κάθε λεπτομέρεια. Θα πρέπει να γνωρίζετε πως το προσκυνηματικό αυτό ταξίδι (ειδικά η μία μέρα) έχει κούραση και θα απαιτηθεί κόπος, αλλά θα έχει μεγάλες πνευματικές αμοιβές. Όσοι δηλώσουν συμμετοχή θα πρέπει να είναι προετοιμασμένοι για πεζοπορία στην έρημο και θα πρέπει να έχουν οπωσδήποτε μαζί τους υποδήματα άνετα και σταθερά στο περπάτημα, γυαλιά ηλίου και καπέλο, ίσως και οδοιπορικά ραβδιά. Από εμάς θα βρείτε μόνο μία δέσμευση, ως προσευχή προς τον Κύριο και Θεό μας: να βαδίσουμε σε τόπους πολυευλογημένους, σε μέρη όπου έζησαν μεγάλοι άγιοι ασκητές της Εκκλησίας μας, σε περιοχές που έγιναν αμέτρητα θαύματα και σκεπάστηκαν με πλούσια Χάρι από τον Τριαδικό Θεό μας. Όσοι, λοιπόν, έχετε ξαναπάει στην Αγία Γη και θέλετε να ζήσετε στιγμές νέες και πρωτόγνωρα μοναδικές, όσοι είσαστε καλά στην υγεία (αφού θα κοπιάσουμε αρκετά), είστε ευπρόσδεκτοι στα «άγνωστα προσκυνήματα» της Αγίας Γης. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

1η ΜΕΡΑ Δευτέρα 20 Ιουλίου 2015
Συγκέντρωση στις 07:30 στο αεροδρόμιο. Έλεγχος εισιτηρίων, αποσκευών, διαβατηρίων και πτήση με EL AL στις 10:10 για Τελ Αβίβ. Έλεγχος διαβατηρίων, επιβίβαση στο πούλμαν. Θα μεταφερθούμε στη Σαμάρεια για να προσκυνήσουμε στο Φρέαρ του Ιακώβ το σκήνωμα του Αγίου Νεομάρτυρα Φιλουμένου και στη Σεβάστεια, κοντά στην περιοχή του αποκεφαλισμού του Τιμίου Προδρόμου. Άφιξη στα Ιεροσόλυμα, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο και προσκύνημα στον Π.Ν. της Αναστάσεως (Πανάγιος Τάφος, Φρικτός Γολγοθάς, κ.α.). Δείπνο και διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ Τρίτη 21 Ιουλίου 2015
Νωρίς, μετά το πρωινό, αναχώρηση για το σπήλαιο του Προφήτου Ηλιού στο Καρμήλιο  Όρος, την Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου στην Άκρη, την Ναζαρέτ (τον τόπο του  Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και τον τόπο της αρχαίας Συναγωγής), την Κανά, όπου ο Κύριος έκανε το πρώτο Του θαύμα και το όρος Θαβώρ, όπου έγινε η Μεταμόρφωσή Του. Κατά την επιστροφή στάση στη Βηθανία. Αργά το απόγευμα επιστροφή στο ξενοδοχείο και δείπνο.

3η ΜΕΡΑ Τετάρτη 22 Ιουλίου 2015 (η πιο δύσκολη μέρα, λόγω μεγάλης οδοιπορίας στην έρημο)
Νωρίς το πρωί, μετά το πρωινό, θα επισκεφθούμε μία μοναδική χαράδρα στην έρημο για να γνωρίσουμε μία ιστορική σκήτη. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε το μοναστήρι του Αγ. Γεωργίου του Χοτζεβίτου και θα ακολουθήσει άνοδος στο Σαραντάριο Όρος και ο Αγιασμός των Υδάτων στον Ιορδάνη ποταμό, στο σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου. Επιστρέφοντας στα Ιεροσόλυμα θα σταματήσουμε στο Όρος των Ελαιών και τη Γεθσημανή, στον Τάφο της Παναγίας μας και σε άλλα σημεία της περιοχής. Δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ Πέμπτη 23 Ιουλίου 2015
Έγερση νωρίς και μεταφορά στη Βηθλεέμ στο Σπήλαιο της Γεννήσεως. Στη συνέχεια επίσκεψη στην Ι.Μ. Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και την περίφημη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου και στα ερείπια μίας σπουδαίας μονής, που πάλι ανασυγκροτείται. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στη Χεβρώνα, στη Δρυ του Μαμβρή και επιστρέφοντας θα προσκυνήσουμε στη Μονή του Αγίου Ονουφρίου (Αγρός Κεραμέως). Δείπνο και διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ Παρασκευή 24 Ιουλίου 2015
Μετά το πρωινό περίπατος στο Λόφο της Αγίας Σιών, την περιοχή όπου υπάρχει το Τείχος των Δακρύων και το Πραιτώριο με ενδιάμεσες στάσεις διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου. Πιθανότητα επίσκεψης στο Πατριαρχείο Ιεροσολύμων. Στάσεις σε μικρότερα μοναστήρια της Παλαιάς πόλης των Ιεροσολύμων.  Δείπνο και διανυκτέρευση.

6η ΜΕΡΑ Σάββατο 25 Ιουλίου 2015
Πρωινό στο ξενοδοχείο, τελευταίο προσκύνημα στο Ναό της Αναστάσεως και στις 13:00 αναχώρηση για την Ρέμλη (Αριμαθαία), την Ι.Μ. Αγ. Γεωργίου  στη Λύδδα, όπου βρίσκεται και ο τάφος του Αγίου, την Μονή των Αρχαγγέλων στην Ιόππη και θα έχουμε και λίγο ελεύθερο χρόνο στο Τελ Αβίβ. Άφιξη στο αεροδρόμιο. Έλεγχος αποσκευών, εισιτηρίων και διαβατηρίων και στις 20:45 πτήση με EL AL για Αθήνα. Άφιξη γύρω στις 23:00.

Τιμή: € 820             
Προκαταβολή: €400 μαζί με φωτοτυπία της πρώτης σελίδας του διαβατηρίου. Η προκαταβολή σε περίπτωση ακύρωσης από τις 20/06/15 και μετά δεν επιστρέφεται. Όλο το ποσό πρέπει να πληρωθεί μέχρι τις  06 / 07 / 2015

Στην τιμή περιλαμβάνονται:
Αεροπορικά εισιτήρια Αθήνα –Τελ Αβίβ - Αθήνα με EL AL, Israel Air Lines.
Διαμονή σε δίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο: Gloria στην Παλαιά πόλη των Ιεροσολύμων (5 βράδια) με ημιδιατροφή (5 πρωινά και 5 δείπνα). Ξεναγήσεις και περιηγήσεις. Μεταφορές, μετακινήσεις με κλιματιζόμενο πούλμαν, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα. Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί. Φόροι αεροδρομίων. Αρχηγός – Συνοδός. ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ είσοδοι σε χώρο που έχει χρέωση και ό,τι ρητά δεν αναγράφεται στο πρόγραμμα. Επίσης περιλαμβάνονται: Μεταφορά με μικρά πούλμαν στο μοναστήρι του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, άνοδος με τελεφερίκ στο Σαραντάριο Όρος και φιλοδωρήματα.


Αναλόγως των συνθηκών ενδέχεται να τροποποιηθεί μέρος του προγράμματος και της σειράς των επισκέψεων με γνώμονα την ασφάλεια και την άνεση των προσκυνητών. ΕΠΙΣΗΣ η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να τροποποιηθεί αναλόγως με την ημέρα που θα γίνει η νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο.
ΠΡΟΣΟΧΗ: Λόγω των συνεχών διακυμάνσεων στην ισοτιμία ευρώ - δολλαρίου, οι τελική τιμή ενδέχεται να αυξηθεί. Σε περίπτωση που αυτό συμβεί η πιθανή αύξηση θα ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ στο κόστος της εκδρομής. Το κόστος έχει υπολογιστεί σύμφωνα με τις προσφορές που μας δόθηκαν από εταιρείες και ξενοδοχεία στις 24/2/ 2015.

Διοργάνωση:Travelogue, travel & tourism


ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΔΙΑΒΑΤΗΡΙΑ:

Για την είσοδο στο Ισραήλ τα διαβατήρια πρέπει να έχουν περιθώριο τουλάχιστον 6 μηνών. ΑΡΑ όσοι συμμετέχουν θα πρέπει τα διαβατήριά τους να λήγουν μετά τις 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016.
Εάν τα διαβατήρια λήγουν πριν τις 25 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2016 πρέπει ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΑ να εκδοθούν ΝΕΑ όσο το δυνατόν συντομότερα!

ΠΡΟΣΟΧΗ:
Στο αεροσκάφος επιτρέπεται να παραδοθεί μόνο μία αποσκευή κατ’ άτομο συνολικού βάρους 23 κιλών. Για παράδειγμα: δεν μπορεί κάποιος να ταξιδέψει με 2 αποσκευές, έστω κι αν ζυγίσουν μαζί είκοσι κιλά. Θα πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να πληρώσει τη δεύτερη αποσκευή.

Pin It

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ