Την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου στις 7.00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα, ομιλία της Οσιολογιωτάτης Γερόντισσας Χρυσοβαλάντης, Ηγουμένης της Γυναικείας Ιεράς Μονής του Οσίου Παταπίου Λουτρακίου, εντός του Ιερού Ναού.
Η Γερόντισσα αρχικά αναφέρθηκε στο βίο και την πολιτεία των Οσίων Παταπίου και Υπομονής της Αυτοκράτειρας, των οποίων ως γνωστόν ιερά λείψανα φιλοξενούνται στον Ιερό Ναό μας κατά το εορταστικό εικοσαήμερο «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018» και εν συνεχεία στις θαυματουργικές επεμβάσεις των Οσίων στη ζωή πολλών πιστών.
Ακολούθησε στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού προβολή του Ντοκιμαντέρ με τίτλο «Στά βήματα του Αγίου Παϊσίου», μία παραγωγή του Ινστιτούτου "Άγιος Μάξιμος ο Γραικός" και της Πεμπτουσίας, με την ευγενική χορηγία της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου.
Να σημειωθεί, ότι τόσο στην ομιλία που πραγματοποιήθηκε εντός του Ιερού Ναού, όσο και στο Ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε στον ισόγειο Ιερό Ναό η προσέλευση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή.
Η 1η μέρα των εορταστικών εκδηλώσεων ολοκληρώθηκε με κατανυκτική αγρυπνία στην οποία ιερούργησε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Άνθιμος, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Γαλακτοτροφούσης Μεγάρων και έψαλαν τα μέλη του Συλλόγου Ιεροψαλτών Κορινθίας "Κυριακός ο Υμνογράφος" υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου κ. Αναστασίου Γκιούλη.

Pin It

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ