Αναστάσιμος Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε την Κυριακή, το πρωί, 14 Οκτωβρίου, της οποίας προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ανδρούσης κ. Κωνστάντιος, πλαισιωμένος από τους εφημερίους του Ιερού Ναού και με τη συμμετοχή πλήθους πιστών. Έψαλαν πολυμελείς Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση των Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού μας, Πρωτοψάλτου κ. Συμεών Σβανά και Λαμπαδαρίου κ. Χαράλαμπου Χωραΐτη.
Στο θείο κήρυγμα ο Θεοφιλέστατος αναλύοντας από το Αποστολικό ανάγνωσμα τον στίχο: «Τέκνον Τίτε, πιστὸς ὁ λόγος· καὶ περὶ τούτων βούλομαί σε διαβεβαιοῦσθαι, ἵνα φροντίζωσι καλῶν ἔργων προΐστασθαι οἱ πεπιστευκότες τῷ Θεῷ», ανέφερε:
“Αυτά είναι τα καλά και ωφέλιμα έργα για τους ανθρώπους, η αγάπη μας προς τον άνθρωπο, που είναι η ζωντανή εικόνα του Θεού και η θυσία μας γι’ αυτόν, ως απόδειξη πίστεως και συμμετοχής μας στη σταυρική θυσία του Χριστού για τη σωτηρία του κόσμου”.
Συνδέοντας στην ομιλία του ο Θεοφιλέστατος το Αποστολικό ανάγνωσμα με την εορτή μνήμης των θεοφόρων πατέρων της Ζ’ Οικουμενικής Συνόδου τους οποίους και ονόμασε μάρτυρες της αληθείας, τόνισε με έμφαση, ότι οι Άγιοι Πατέρες είναι οι απλανείς οδηγοί της ορθόδοξης πνευματικής ζωής, οι αυθεντικοί μάρτυρες της πίστεως και τα ολοφώτεινα παραδείγματα προς μίμηση από όλους τους πιστούς ανά τους αιώνες".

Pin It

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ