Κατάμεστος από πιστούς ήταν ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου Αττικής, το βράδυ της 23 Οκτωβρίου, κατά την τέλεση της Αρχαιοπρεπούς Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, πρώτου Επισκόπου Ιεροσολύμων, με την οποία ολοκληρώθηκε η 17 ημέρα των ενοριακών εκδηλώσεων “ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018”.
Στη συγκεκριμένη Λειτουργία, που τελείται κατά παράδοση την ημέρα της μνήμης του Αγίου, ο λειτουργός είναι στραμμένος προς τον λαό για να βλέπουν οι πιστοί τα τελούμενα, όπως ακριβώς συνέβαινε και την εποχή των πρώτων χριστιανών. Για τον ίδιο λόγο συνήθως τελείται στον χώρο του Σολέα, ενώ την χαρακτηρίζει η απλότητα και κατάνυξη, όπου ο ευχολογικός λόγος κυριαρχεί έναντι του υμνολογικού.
Την Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Πανοσιλογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Μάρκελος Καμπάνης με τέσσερις ακόμη Ιερείς, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο. Αξιοσημείωτο ήταν το γεγονός ότι μετέλαβε των Αχράντων Μυστηρίων, όπως στους πρώτους χριστιανικούς αιώνες ξεχωριστά το Σώμα και Αίμα του Κυρίου μας, σχεδόν όλο το εκκλησίασμα.

 

Pin It

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ