Με ιεροπρέπεια, λαμπρότητα και με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών, που κατέκλυσαν τον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό μας, τελέστηκε σήμερα, 26 Οκτωβρίου επί τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Δημητρίου του Μυροβλύτου, Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην οποία ιερούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών πλαισιωμένος από του συνεφημερίους του Ιερού Ναού και άλλους κληρικούς.
Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργία τελέστηκε η χειροτονία εις Πρεσβύτερον, του Διακόνου π. Χρήστου Κωστή.
"Ήρθαμε εδώ σήμερα για να συμμετάσχουμε στην χαρά σου, γιατί σήμερα δεν γίνεσαι απλώς ένας ιερέας, γίνεσαι ηγέτης όλου του κόσμου. Το λέω αυτό γιατί ο πιο προνομιούχος άνθρωπος στον κόσμο είναι ο Ιερέας. Μπορεί να μην έχει εξουσία και δύναμη, έχει όμως την μεγαλύτερη εξουσία-διακονία που υπάρχει στον κόσμο, που είναι ο Χριστός και η αγάπη Του, η οποία αγκαλιάζει όλο τον κόσμο και την οποία δεν μπορεί να την αμφισβητήσει κανείς και τίποτα" - ανέφερε απευθυνόμενος προς τον νέο Πρεσβύτερο ο Θεοφιλέστατος.
Στη συνέχεια του λόγου του είπε: "Από σήμερα αποκτάς την εξουσία να αγαπάς τους πάντες. Αυτό δεν μπορεί να στο πάρει κανένας. Αυτή θα είναι η δύναμή σου, αυτή θα είναι η πυξίδα της ζωής σου. Ο αληθινός ιερέας είναι αυτός που αγαπά ανεξαιρέτως κάθε άνθρωπο πάνω στη γη".
Και κατέληξε ο Θεοφιλέστατος την ομιλία του λέγοντας: "Να έχεις τον Άγιο Δημήτριο παντοτινό σου προστάτη και ένα διαρκές παράδειγμα, για να θυμάσαι στην ζωή σου ότι καλείσαι να είσαι ένας Δημήτριος, για κάθε Νέστορα που θα έρθει κοντά σου"

Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Θεφιλέστατος Επίσκοπος κ. Συμεών προχείρισε εις Πρωτοπρεσβύτερο τον Πρεσβύτερο π. Νικόλαο Τσούτα.
Στην Πανηγυρικό Θεία Λειτουργία παρέστησαν, ο π. Υπουργός κ. Γιάννης Μπαλάφας, η Βουλευτής κ. Άννα Καραμανλή, η Δήμαρχος κ. Μαρία Ανδρούτσου, ο π. Δήμαρχος κ. Παντελής Ειρηνάκης, Πρόεδροι των πολιτικών παρατάξεων και μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου.
Έψαλαν πολυμελείς Βυζαντινοί χοροί υπό τη διεύθυνση των Ιεροψαλτών του Ιερού Ναού μας, του Πρωτοψάλτου κ. Συμεών Σβανά και του Λαμπαδάριου κ. Χαράλαμπου Χωραΐτη.

Pin It

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ