Με κάθε επισημότητα και με τη συμμετοχή χιλιάδων πιστών πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου του Μυροβλύτου και των χαριτόβρυτων ιερών λειψάνων του καθώς επίσης και του Αποστόλου Ανδρέου του Πρωτοκλήτου, του Αγίου Νέστορος και άλλων Αγίων. Στην ιερά τελετή το παρόν έδωσαν οι κυρίες και κύριοι Βουλευτές Άννα Καραμανλή, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Γεράσιμος Γιακουμάτος, οι τ. Βουλευτές Μαρία Σταυρινούδη και Αργύρης Ντινόπουλος οι κυρίες πολιτευτές Κατερίνα Καλάγκμπορ και Θεοτόκη Ντολαπτσή (Τιτή) η Δήμαρχος της πόλεως κα Μαρία Ανδρούτσου, ο πρ. Δήμαρχος κ. Παντελής Ειρηνάκης, Πρόεδροι των Πολιτικών Παρατάξεων, Δημοτικοί Σύμβουλοι, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος, η Δημοτική Αστυνομία, οι Παραδοσιακοί Σύλλογοι "Αρκάδων" και "Κρητών" και τα Δημοτικά Σχολεία 1ο και 2ο δια των οδών: Αγίου Δημητρίου - Θ. Κολοκοτρώνη - Στρ. Παπάγου - Γράμμου - Αγίου Δημητρίου.
Τιμές απέδωσαν Ένοπλο Άγημα του Στρατού Ξηράς ενώ παιάνισαν οι Φιλαρμονικές του Στρατού και του Δήμου.
Στον μεθέορτο Αρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θαυμακού και Ηγούμενος της ιεράς Μονής Ασωμάτων Πετράκη κ. Ιάκωβος και συμμετείχε πλειάδα κληρικών.
Στο τέλος της ιεράς λιτάνευσης το πλήθος των πιστών έψαλε το κοντάκιο "Τη Υπερμάχω", προς τιμή της Υπεραγίας Θεοτόκου και τον Εθνικό Ύμνο.

Pin It

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ