ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ 26-29/12/2017

1η ΜΕΡΑ: ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ - ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αναχώρηση το απόγευμα 18:30 μμ από το Κοιμητήριο του Αγίου Δημητρίου για το λιμάνι του Πειραιά όπου μας περιμένει το πλοίο να μας μεταφέρει στο Ηράκλειο της Κρήτης. Τακτοποίηση στις καμπίνες μας για να περάσουμε μια πολύ ωραία βραδιά στα μαγαζιά, καφέ και εστιατόρια. Διανυκτέρευση εν πλω.

2η ΗΜΕΡΑ: ΓΥΡΟΣ ΠΟΛΗΣ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ
Γύρο της πόλης –περιήγηση στη πόλη Ηρακλείου-Ναός Αγίου Τίτου (1ου επισκόπου Κρήτης), όπου θα προσκυνήσουμε τη κάρα του Αγίου, Λόντζια - Κρήνη Μοροζίνι - Βασιλική Αγίου Μάρκου - Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Μηνά και μετά θα επισκεφτούμε τον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσσού. To απογευματάκι θα προσκυνήσουμε την Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Επανωσήφη (ιδρύθηκε το 1590 από το μοναχό Παΐσιο.)
Στη συνέχεια θα πάμε στη Νεάπολη Λασιθίου κάνοντας στάση στον Αι-Γιώργη Σεληνάρι και θα επισκεφθούμε την Μονή Κρεμαστών που είναι αφιερωμένη στον Μιχαήλ Αρχάγγελο. Αφού κεραστούμε από τις φιλόξενες καλόγριες θα πάρουμε το δρόμο για το ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

3η ΗΜΕΡΑ: ΔΥΤΙΚΗ ΚΡΗΤΗ
Πρωινό και αναχώρηση για την όμορφη πόλη του Ρεθύμνου. Εκεί θα δούμε θα δούμε το κάστρο Φορτέτζα - θα περπατήσουμε στη παλιά πόλη όπου θα δούμε τη Κρήνη Rimonti,το εκκλησάκι της Κυρίας των Αγγέλων ή Μικρής Παναγίας όπως το ονομάζουν οι Ρεθυμνιώτες. Επόμενη στάση στη Μονή Αγίας Ειρήνης όπου θα μάθουμε την ιστορία της Μονής από τις φιλόξενες καλόγριες θα κεραστούμε και στη συνέχεια περνώντας από γραφικά χωριά θα επισκεφθούμε το εκκλησάκι του Αγίου Αντωνίου που βρίσκεται μέσα σε βράχο. Στην συνέχεια Θα επισκεφθούμε το Ακρωτήρι όπου θα δούμε πανοραμικά το κόλπο της Σούδας και θα επισκεφθούμε τη Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδας Τζαγκαρόλων. Συνεχίζουμε για Χανιά θα πάμε στο λόφο του Προφήτη Ηλία όπου βρίσκονται οι Τάφοι των Βενιζέλων.
Θα καταλήξουμε στα όμορφα Χανιά 1η πρωτεύουσα της Κρήτης και θα κάνουμε βόλτα στη μοναδική σκεπαστή αγορά στη Κρήτη που έχει σχήμα Σταυρού. Η βόλτα στη πόλη των Χανίων θα μας πάει σ΄ άλλες εποχές. Τελευταία στάση μας στην Ιστορική Μονή Χρυσοπηγής και επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

4η ΗΜΕΡΑ: ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΒΟΡΕΙΑ ΚΡΗΤΗ
Πρωινό Αναχώρηση για το σύμβολο του Κρητικού λαού και της εκκλησίας τη Μονή Αρκαδίου, προσκύνημα και συνεχίζουμε για την Μεσσαρά, πρώτη μας στάση είναι σε μία από τις αρχαιότερες Μονές τη Παναγία Παλιανή ή Μυρτιδιώτισσα που χρονολογείται από το 668.
Μετάβαση για το κάμπο της Μεσσαράς σένα από τα μεγαλύτερα προσκυνήματα της Κρήτης τη Παναγία τη Καλυβιανή.
Δίπλα στα ερείπια της Φαιστού και στο πιο μεγάλο κάμπο της Κρήτης βλέπουμε το μεγαλείο της Μονής με τη τόση κοινωνική και μορφωτική δραστηριότητα.
Το κοινωνικό Ευαγγέλιο εδώ βρήκε τη πλήρη εφαρμογή του. Σειρά ολόκληρη ιερών καθιδρυμάτων αποτελούν ένα μικρό χωριό όπου θεραπεύεται ο πόνος, μορφώνονται ορφανά παιδιά, και βρίσκουν παρηγοριά οι εγκαταλελειμμένοι.
Έπειτα θα συνεχίσουμε για τα Αστερούσια Όρη που οι Κρητικοί το ονομάζουν Άγιο Όρος της Κρήτης, γιατί από εκεί ξεκίνησε η εξάπλωση του Χριστιανισμού στη Κρήτη.
Εκεί βρίσκεται η Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας, με το ξακουστό θρύλο του Ξωπατέρα. Αναχώρηση για το λιμάνι του Ηρακλείου. Μετάβαση στο πλοίο και τακτοποίηση στις καμπίνες μας. Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά και επιβίβαση στο λεωφορείο μας για τον Άγιο Δημήτριο.


Περιλαμβάνονται

-Ασφαλή και Άνετο ταξίδι με τα νέα πολυτελή λεωφορεία μας
-2 πρωινά
-2 δείπνα
-Καθημερινέ περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα
-Αρχηγός –Συνοδός του γραφείου μας με μεγάλη πείρα και γνώσεις
-Καμπίνες εσωτερικές ΑΒ4(τετράκλινες εσωτερικές ) Πειραιάς Ηράκλειο-Ηράκλειο –Πειραιάς
-Καμπίνες εσωτερικές ΑΒ4(τετράκλινες εσωτερικές )
-Επαγγελματίας ξεναγός για τον αρχαιολογικό χώρο στην Κνωσό

Δεν περιλαμβάνονται

-Ποτά στα γεύματα
-Είσοδοι σε Μουσεία και Αρχαιολογικούς χώρους

Pin It

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ