Με μεγάλη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη του Αγίου Ιωάννου του Σιναΐτη, συγγραφέα της Κλίμακος - Δ’ Κυριακή Νηστειών, στον κατάμεστο από πιστούς Ιερό Ναό μας.
Στη Θεία Λειτουργία προέστη ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Θεσπιών και Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών κ. Συμεών, πλαισιωμένος από τους ιερείς του Ναού και τους Διακόνους π. Ιωάννη, Αρχιδιάκονο και π. Δημήτριο.
Στην εμπνευσμένη και γεμάτη παλμό ομιλία του ο Θεοφιλέστατος αναφέρθηκε στην ανεκτίμητη σταυρική θυσία του Σωτήρα μας Χριστού, δια της οποίας καταλύθηκε το κράτος του θανάτου. Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Θεοφιλέστατος τόνισε ότι η πνευματική αναγέννηση του ανθρώπου είναι καρπός της νηστείας και της προσευχής.
Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωάννη της Κλίμακος ο Θεοφιλέστατος παρομοίωσε την πνευματική πορεία του πιστού, ως κλίμακα που από τη γη τον ανεβάζει στον ουρανό και από φθαρτό τον κάνει αιώνιο.
Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας εκ μέρους των ιερέων του Ναού και των μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου ο π. Ματθαίος ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο υπογραμμίζοντας το αξιοθαύμαστο έργο που έχει επιτελέσει ως Πρωτοσύγκελλος και την ιδιαίτερη αγάπη και φροντίδα με τις οποίες έχει περιβάλλει το ενοριακό έργο, προσφέροντάς του ένα εγκόλπιο και σταυρό.
Στη Θεία Λειτουργία παρευρέθησαν ο κ. Βασίλειος Λεβέντης, Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, η Δημοτική Αρχή και εκπρόσωποι φορέων και Συλλόγων.

Pin It

footer


Δημιουργία ιστοτόπου ΑΔΑΜ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ