Τεύχος 510/ 08 Οκτωβρίου 2018

          

       

         

ΕΝΑΡΞΗ "ΔΗΜΗΤΡΙA 2018" – ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ – ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

    

    

Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου 2018 και ώρα 7:30 το πρωί, η πανηγυρική υποδοχή, έμπροσθεν του Ιερού Ναού, των ιερών λειψάνων του Οσίου Παταπίου και της Αγίας Υπομονής της Αυτοκράτειρας, προερχομένων από την Γυναικεία Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου.
Τις ιερές λειψανοθήκες κόμισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ.κ. Διονύσιος στα προπύλαια του Ιερού Ναού πλαισιωμένος από το ιερατείο.
Τα χαριτόβρυτα λείψανα των Αγίων αλλά και του Μεγαλομάρτυρος Αγίου Δημητρίου, τοποθετήθηκαν εντός του Ιερού Ναού σε ειδικό χώρο και θα παραμείνουν μέχρι το πέρας των "ΔΗΜΗΤΡΙΩΝ" για ασπασμό από τους πιστούς.
Ακολούθησε πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Διονυσίου με τη συμμετοχή πλήθους πιστών και ομιλία από τον Σεβασμιώτατο.
Έψαλε πολυμελής Βυζαντινός Χορός υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτη του Ιερού Ναού κ. Συμεών Σβανά και του Λαμπαδάριου κ. Χαράλαμπου Χωραΐτη.
Ακολουθεί η προσφώνηση του Προϊσταμένου του Ιερού Ναού μας π. Ματθαίου Χάλαρη προς τον Σεβασμιώτατο:
''Ο Απ. Παύλος, μιλώντας για τους κήρυκες του ευαγγελίου, τους ονόμασε «Διακόνους του Χριστού». Σημειώνει χαρακτηριστικά: «Ούτως ημάς λογιζέσθω άνθρωπος, ως υπηρέτας Χριστού και οικονόμους μυστηρίων Θεού»(Α Κορ. δ 1).
Στοιχούντες και εμείς στον αποστολικό αυτό λόγο Σεβασμιώτατε, σας υποδεχθήκαμε σήμερα στον ιερό αυτό χώρο, όχι ως ένα κορυφαίο θεσμικό παράγοντα της περιωνύμου πόλεως των Κορινθίων, αλλά ως τον διάδοχο του ιδρυτού της Εκκλησίας που παροικεί εν Κορίνθω, ως τον Ποιμενάρχη ενός λογικού ποιμνίου, οι πρόγονοι του οποίου ήσαν οι παραλήπτες των δύο σπουδαιοτάτων επιστολών του Αποστόλου των εθνών, ως υπηρέτη του Χριστού και διαχειριστή των ουρανίων και αγνώστων αληθειών, τις οποίες σας αποκάλυψε ο δομήτωρ της Εκκλησίας, Θεάνθρωπος Ιησούς Χριστός...

  

Διαβάστε περισσότερα & δείτε το φωτογραφικό υλικό

        

Παρακολουθείστε το βίντεο:
ΕΝΑΡΞΗ "ΔΗΜΗΤΡΙA 2018" – ΥΠΟΔΟΧΗ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ – ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

                                   

      

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018'' 1η ΜΕΡΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ – ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ “ΣΤΑ ΒΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΪΣΙΟΥ”

    

    

Την Κυριακή, 7 Οκτωβρίου στις 7.00 το απόγευμα, πραγματοποιήθηκε σύμφωνα με το πρόγραμμα, ομιλία της Οσιολογιωτάτης Γερόντισσας Χρυσοβαλάντης, Ηγουμένης της Γυναικείας Ιεράς Μονής του Οσίου Παταπίου Λουτρακίου, εντός του Ιερού Ναού.
Η Γερόντισσα αρχικά αναφέρθηκε στο βίο και την πολιτεία των Οσίων Παταπίου και Υπομονής της Αυτοκράτειρας, των οποίων ως γνωστόν ιερά λείψανα φιλοξενούνται στον Ιερό Ναό μας κατά το εορταστικό εικοσαήμερο «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018» και εν συνεχεία στις θαυματουργικές επεμβάσεις των Οσίων στη ζωή πολλών πιστών.
Ακολούθησε στον ισόγειο χώρο του Ιερού Ναού προβολή του Ντοκιμαντέρ με τίτλο «Στά βήματα του Αγίου Παϊσίου», μία παραγωγή του Ινστιτούτου "Άγιος Μάξιμος ο Γραικός" και της Πεμπτουσίας, με την ευγενική χορηγία της Ιεράς Μεγίστης Μονής Βατοπαιδίου...

  

Διαβάστε περισσότερα & δείτε το φωτογραφικό υλικό

        

Παρακολουθείστε το βίντεο
ΟΜΙΛΙΑ ΟΣΙΟΛΟΓΙΩΤΑΤΗΣ ΓΕΡΟΝΤΙΣΣΑΣ ΧΡΥΣΟΒΑΛΑΝΤΗΣ

  

  

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ