Τεύχος 551 16 Μαρτίου 2019

 

  

 

  

 4/ΜΕΡΗ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΒΟΛΟ - ΠΗΛΙΟ
ΑΠΟ ΤΡΙΤΗ 30 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΕΩΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3 ΜΑΪΟΥ

          

 

ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΙΣΤΟΡΙΑΣ

Την Τετάρτη 13 Μαρτίου 2019 πραγματοποιήθηκε στο Πνευματικό Κέντρο επί της οδού Κολοκοτρώνη 8 το ένατο μάθημα του Σεμιναρίου Ιστορίας. Ομιλητής ήταν ο Πολιτικός Επιστήμων Κωνσταντίνος Χολέβας με θέμα: «Ο Βλαχόφωνος Ελληνισμός».
Ο ομιλητής ανέφερε ότι οι Βλάχοι είναι γηγενείς Έλληνες της Θεσσαλίας, της Ηπείρου και της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι λατινοφώνησαν κατά την περίοδο της Ρωμαϊκής κυριαρχίας στην Ελλάδα. Τότε αρκετοί από αυτούς στρατεύθηκαν στις ρωμαϊκές λεγεώνες και δημιούργησαν ένα ελληνολατινικό γλωσσικό ιδίωμα, τη βλάχικη διάλεκτο. Η διάλεκτος αυτή είναι μόνο προφορική και δεν εκφράζει κάποια διαφορετική εθνότητα...

  

Διαβάστε περισσότερα & δείτε το φωτογραφικό υλικό

          

 

ΑΚΟΛΟΥΘΙΑ 1ης ΣΤΑΣΗΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ
ΥΠΕΡΑΓΙΑ ΘΕΟΤΟΚΟ

Mε τη συμμετοχή πλήθους πιστών που κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 15 Mαρτίου η 1η Στάση των Χαιρετισμών προς την Υπεραγία Θεοτόκο.
Να σημειωθεί ότι στον Ιερό Ναό μας τελούνται δύο ακολουθίες των Χαιρετισμών. Η πρώτη στις 5:00 το απόγευμα και η δεύτερη στις 7:00 το βράδυ.
  

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

          

 

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ ΠΛΩΤΟ
ΝΑΥΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ “Γ. ΑΒΕΡΩΦ”

Με σύμμαχο τον καιρό και τον παιδικό ενθουσιασμό πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 9 Μαρτίου στις 11.00 το πρωί εκπαιδευτική εκδρομή από δύο τμήματα των κατηχητικών συνάξεων της ενορίας μας στο Πλωτό Ναυτικό Μουσείο Θωρηκτό “Γεώργιος Αβέρωφ”.
Η επίσκεψη περιελάμβανε ενημέρωση σχετικά με την ιστορία και το ρόλο που διαδραμάτισε στους σύγχρονους αγώνες για την απελευθέρωση της πατρίδος το πλοίο και ξενάγηση στους χώρους του.
Παιδιά και γονείς αποκόμισαν τις καλύτερες εντυπώσεις και εξέφρασαν τις θερμές ευχαριστίες για την ευκαιρία που τους δόθηκε ώστε να ξεναγηθούν στο ιστορικό αυτό πλοίο.
  

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

          

 

ΤΕΤΑΡΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΠΟΙΜΑΝΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗΣ ΖΩΗΣ

Την Τρίτη, 12 Μαρτίου 2019 στις 7.30 το απόγευμα, στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της ενορίας μας επί της οδού Κολοκοτρώνη 8, πραγματοποιήθηκε η τέταρτη συνάντηση του Σεμιναρίου Ποιμαντικής της Οικογενειακής Ζωής, στην οποία η υπεύθυνη του Σεμιναρίου Δρ. Παιδαγωγικής–Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας κ. Αγγελική Μαστρομιχαλάκη-Ζούρα, επέλεξε ως θέμα: ”Αυτοπεποίθηση και Αυτοεκτίμηση στην Οικογένεια“
Η κ. Μαστρομιχαλάκη μεταξύ των άλλων είπε: "Αυτοεκτίμηση είναι η αξία που δίνουμε στον εαυτό μας, η γνώση και αίσθηση που έχουμε για όλα όσα θεωρούμε ότι είμαστε. Καλή αυτοεκτίμηση σημαίνει ότι έχεις μια υγιή εικόνα για τον εαυτό σου, μια ήρεμη αίσθηση ότι αξίζεις, ότι είσαι ικανός, μοναδικός, ότι σε αγαπάνε και νιώθεις γενικά ικανοποιημένος με τον εαυτό σου. Η καλή αυτοεκτίμηση είναι η προστασία του παιδιού απέναντι στις προκλήσεις της ζωής"...

  

Διαβάστε περισσότερα & δείτε το φωτογραφικό υλικό

          

    

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ