Τεύχος 464 / 17 Ιανουαρίου 2018

      

ΙΕΡΑ ΑΓΡΥΠΝΙΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΑΣ "ΠΑΝΑΓΙΑΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΣ"

                 

                   

Εν όψει της εορτής της αναμνήσεως του θαύματος της εικόνας Παναγίας της Παραμυθίας όπου φυλάσσεται στον Ιερό Ναό μας αντίγραφο της θαυματουργού εικόνας προερχόμενο από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπεδίου Αγίου Όρους, θα τελεστεί την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου από 9:30 έως 1:00 τα μεσάνυκτα κατανυκτική αγρυπνία.

   

   

ΚΟΠΗ ΕΝΟΡΙΑΚΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ 2018

                 

                   

Την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου στις 6,30 μ.μ. πραγματοποιήθηκε μέσα στον κατάμεστο από πιστούς και από παιδιά των κατηχητικών συνάξεων Ιερό Ναό, η επίσημη εορταστική εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας της Ενορίας μας.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν η Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χατζηδημητρίου Ελένη, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου: κ. Γαβαλάς (Αντιδήμαρχος), κ. Σοφιανόπουλος (Αντιδήμαρχος), κ. Οικονομάκος (Πρόεδρος της Δ.Π. "Δημιουργική ενότητα για ανθρώπινη πόλη") κ. Παπαδακάκης (Πρόεδρος της Δ.Π. "Δυνατή Πορεία") κ. Βρεττός (Πρόεδρος της Δ.Π. "Ώρα για Δ.Ρ.Α.ΣΥ.), κ. Κουτσοβασίλης (Πρόεδρος της Δ.Π. "Μετέχω"), κ. Μπαντούνας, κ. Μπαζιώνης, κ. Λασκαρίδης, κ. Μπέλλος, ο Διευθυντής του 1ου Γυμνασίου κ. Καρακώστας και μέλη Δ.Σ. πολιτιστικών φορέων του Δήμου.
Το πρόγραμμα της εκδηλώσεως περιελάμβανε:
1.Απόδοση τραγουδιών και χριστουγεννιάτικων καλάντων από την ευρωπαϊκή νεανική χορωδία της Ενορίας, υπό τη διεύθυνση των καθηγητριών κ. Όλγας Καμηλάρη και Μαρίας Μενούνου.
2.Ακολουθία ευλογίας της βασιλόπιτας, στην οποία έψαλε η βυζαντινή χορωδία του Ιερού Ναού υπό τη διεύθυνση του πρωτοψάλτη κ. Συμεών Σβανά,
3.Απολογισμό των ενοριακών δραστηριοτήτων του έτους 2017: 12 Κατηχητικές συνάξεις, 8 Τμήματα Βυζαντινής Αγιογραφίας, 4 Τμήματα Παραδοσιακών Χορών, Ευρωπαϊκή Χορωδία, Βυζαντινή Χορωδία, Ενοριακό Αρχονταρίκι Κυριακής για νέους και μεγαλύτερους, Ενοριακή Φιλική Σύναξη για γονείς, Μαθήματα Ορθοδόξου Πίστεως, Σύναξη μελέτης Αγίας Γραφής, εβδομαδιαίο κήρυγμα, Καθημερινή Θεια Λειτουργία, Εσπερινές Συνάξεις Κυριακής, Εθελοντές Εράνου Αγάπης, Αποφυλακίσεις Κρατουμένων, Σύλλογος Ανεγέρσεως του Ιερού Ναού μας, με πολλές δραστηριότητες και στις οικοδομικές εργασίες του Ναού μας.
4.Και τέλος, κλήρωση 74 πλούσιων δώρων.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με ευχαριστίες και ευχές και την διανομή 742 κομματιών ευλογημένης βασιλόπιτας.

   Δείτε το φωτογραφικό υλικό
    

   

ΠΡΩΙΝΟ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΝΕΩΝ

                 

                   

Την Κυριακή, 14 Ιανουαρίου στο πρωινό Ενοριακό Αρχονταρίκι των νέων που ακολούθησε αμέσως μετά τη Θεία Λειτουργία, προβλήθηκε ένα σύντομο βίντεο-ντοκυμαντέρ σχετικό με τον Μακεδονικό αγώνα, εξ’ αφορμής της συζητήσεως που γίνεται στην ενορία μας για το ζήτημα της “Μακεδονίας”.

   Δείτε το φωτογραφικό υλικό
    

       

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ