Τεύχος 518/ 22 Οκτωβρίου 2018

          

       

    

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018'' 15η ΜΕΡΑ

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
ΑΠΟΝΟΜΗΣ ΒΡΑΒΕΙΟΥ "ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018"

        

   

Πανηγυρική εκδήλωση απονομής του Βραβείου "ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018" στον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Γερβάσιο Ραπτόπουλο, ιδρυτή της "ΔΙΑΚΟΝΙΑΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΕΩΣ ΑΠΟΡΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ", και Πνευματικό Προϊστάμενο της Ορθοδόξου Χριστιανικής Αδελφότητος "Η ΟΣΙΑ ΞΕΝΗ" πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου στις 7:00 το βράδυ στον ισόγειο χώρο, κάτωθεν του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου, Δήμου Αγίου Δημητρίου.
Η εκδήλωση άρχισε με εισαγωγή από τον π. Ματθαίο, την ανάγνωση του βιογραφικού σημειώματος του τιμωμένου από την κ. Κρυσταλλένια Παπαδοπούλου. Στη συνέχεια για τον τιμώμενο, μίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ.κ. Νικόλαος, με ένα υπέροχο κείμενο καλώντας τον ταυτόχρονα στο βήμα για να αρχίσει την ομιλία του...            

                                       

Διαβάστε περισσότερα & δείτε το φωτογραφικό υλικό

        

 

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018'' 15η ΜΕΡΑ

ΙΕΡΟ ΕΥΧΕΛΑΙΟ

        

   

Στιγμιότυπα από το ιερό μυστήριο του ευχέλαιο που τελέστηκε την Κυριακή, 21 Οκτωβρίου στις 6:30 το απόγευμα με τη συμμετοχή περισσοτέρων από χιλίων πεντακοσίων πιστών με βάση τα φιαλίδια που διανεμήθηκαν με αγιασμένο έλαιο.
Προ της ενάρξεως του Ιερού Μυστηρίου εκτέθηκε σε προσκύνηση το χαριτόβρυτο ιερό λείψανο του Αγίου Λουκά του ιατρού, Αρχιεπισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας, προερχόμενο από την Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος, το οποίο και θα παραμείνει στον Ιερό Ναό καθ'όλη τη διάρκεια της ημέρας μέχρι το πέρας της αγρυπνίας.           

                                       

Δείτε το φωτογραφικό υλικό

        

         

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018'' 15η ΜΕΡΑ

ΔΙΣΑΡΧΕΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ

        

   

Αρχιερατικό συλλείτουργο τελέσθηκε στον Ιερό Ναό μας, Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018, στα πλαίσια των πολυήμερων ενοριακών εκδηλώσεων "ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018".
Της Ευχαριστιακής Συνάξεως προέστη ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος. Συλλειτούργησε ο νεοχειροτονηθείς Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και οι Ιερείς του Ναού.
Στο λειτουργικό κήρυγμα ο Μητροπολίτης Λεμεσού κ. Αθανάσιος αναφέρθηκε στην ευαγγελική περικοπή της θεραπείας του δαιμονισμένου στη χώρα των Γαδαρηνών. “O Κύριος πήγε αποκλειστικά γι’ αυτό το σκοπό στον συγκεκριμένο τόπο, δηλαδή για να σώσει μια ψυχή η οποία διψούσε για σωτηρία...            

                                       

Διαβάστε περισσότερα & δείτε το φωτογραφικό υλικό

        

Παρακολουθείστε το βίντεο:
ΘΕΙΟ ΚΗΡΥΓΜΑ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ
κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

                                   

 

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018'' 14η ΜΕΡΑ

ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ

        

   

Αναστάσιμος Αρχιερατικός εσπερινός τελέστηκε το Σάββατο, 20 Οκτωβρίου και ώρα 6.00 το απόγευμα στον Ιερό Ναό μας, στον οποίο χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Λεμεσού κ.κ. Αθανάσιος πλαισιούμενος από τους ιερείς του Ναού και άλλους κληρικούς.
Προ της απολύσεως ο Πανιερώτατος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα: “Εάν αγαπάτέ με, τας εντολάς τας εμάς τηρήσατε". (Ιωάν. ιδ' 15)
Ο Πανιερώτατος αναλύοντας την πρώτη εντολή, «Ἀγαπήσεις Κύριον τὸν Θεόν σου ἐξ ὅλης τῆς καρδίας σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς ψυχῆς σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς διανοίας σου καὶ ἐξ ὅλης τῆς ἰσχύος σου. αὕτη πρώτη ἐντολή. καὶ δευτέρα ὁμοία, αὕτη· ἀγαπήσεις τὸν πλησίον σου ὡς σεαυτόν. μείζων τούτων ἄλλη ἐντολὴ οὐκ ἔστι», είπε: “Πόσο σημαντικό και ευάρεστο στο Θεό είναι να τηρεί το δημιούργημά Του, ο άνθρωπος, την εντολή αυτή. Πάνω απ’ όλους κι απ’ όλα πρέπει ο άνθρωπος να είναι δοσμένος εξ΄ολοκλήρου στον Κύριό και Δημιουργό του. Ο Θεός έδωσε τις εντολές Του ως μέσω θεραπείας του πτωτικού ανθρωπίνου θελήματος. Οι εντολές μοιάζουν σαν ιατρικές συμβουλές για τη θεραπεία του ασθενούς. Ενώ φαινομενικά του περιορίζουν το θέλημα, στην ουσία του αποκαθιστούν την υγεία”...             

                                       

Διαβάστε περισσότερα & δείτε το φωτογραφικό υλικό

        

Παρακολουθείστε το βίντεο:
ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟΣ ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΝΙΕΡΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΛΕΜΕΣΟΥ
κ. ΑΘΑΝΑΣΙΟ

                                   

 

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018'' 13η ΜΕΡΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ κ. ΙΕΡΕΜΙΑ

        

   

Από την Παλαιά Διαθήκη, ήταν η ομιλία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία, στις ενοριακές, εορταστικές εκδηλώσεις «ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018», που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό μας, με θέμα: “Η μετάνοια κατά την Παλαιά Διαθήκη".
Ο Σεβασμιώτατος μεταξύ των άλλων είπε “ Όλη η Παλαιά Διαθήκη μιλάει για μετάνοια. Η πτώση του ανθρώπου στο προπατορικό αμάρτημα είχε ολέθρια αποτελέσματα. Η Παλαιά Διαθήκη προτρέπει τον πεσόντα άνθρωπο στη μετάνοια και την επιστροφή του στο Θεό. Η μετάνοια αρχίζει από την ώρα που ο άνθρωπος συνειδητοποιεί ότι οι αμαρτωλές πράξεις του δεν είναι αρεστές στο Θεό, όπως λέει και ο προφήτης Ιερεμίας 2,19: «γνῶθι καὶ ἰδέ, ὅτι πικρόν σοι τὸ καταλιπεῖν σε ἐμέ, λέγει Κύριος ὁ Θεός σου…». Η μετάνοια προκαλεί το έλεος του Θεού. Όταν ο άνθρωπος παραδεχτεί την αμαρτία του, (αυτογνωσία) κάνει το πρώτο βήμα της επιστροφής του στο Θεό, όπως χαρακτηριστικά λέει ο ψαλμωδός «ὅτι τὴν ἀνομίαν μου ἐγὼ γινώσκω, καὶ ἡ ἁμαρτία μου ἐνώπιόν μού ἐστι διαπαντός». Αυτή η μετάνοια είναι ευπρόσδεκτη στο Θεό, όπως λέει χαρακτηριστικά ο προφήτης Ωσηέ 14,3 «λάβετε μεθ᾿ ἑαυτῶν λόγους καὶ ἐπιστράφητε πρὸς Κύριον τὸν Θεὸν ὑμῶν» δηλ. φέρετε στο Θεό υποσχέσεις για ριζική αλλαγή του τρόπου ζωής και της τήρησης του λόγου Του...           

                                       

Διαβάστε περισσότερα & δείτε το φωτογραφικό υλικό

        

Παρακολουθείστε το βίντεο:
ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΓΟΡΤΥΝΟΣ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΟΠΟΛΕΩΣ κ. ΙΕΡΕΜΙΑ

                                   

 

''ΔΗΜΗΤΡΙΑ 2018'' 12η ΜΕΡΑ

ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΔΕΣΙΜΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ
π. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

        

   

Με συνεχώς αυξανόμενο πνευματικό ενδιαφέρον, πλήθος πιστών συμμετέχει στις ενοριακές εορταστικές εκδηλώσεις "ΔΗΜΗΤΡΙΑ", που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό μας.
Αν και οι εκδηλώσεις βρίσκονται στη 12η ημέρα, ο Ιερός Ναός ήταν κατάμεστος από πιστούς, οι οποίοι με μεγάλη προσοχή άκουσαν την υπέροχη ομιλία που έκανε ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Χαράλαμπος Παπαδόπουλος (π. Λίβυος), εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης Πύργου Μονοφατσίου Ηρακλείου Κρήτης.
Θέμα της ομιλίας του ήταν: "Βιοτικές μέριμνες και πνευματική ζωή. Μπορούν άραγε μαζί;".
Ο ομιλητής στο πρόλογο του αναφερόμενος στον Όσιο Θεοφάνη τον Έγκλειστο είπε: “Ο Όσιος Θεοφάνης λέει, ότι χωρίς ασχολίες και βιοτικές μέριμνες δεν μπορούμε να ζήσουμε. Ακόμη και οι μοναχοί, οι οποίοι άφησαν τα εγκόσμια και αφιερώθηκαν στον Θεό, ακόμη κι αυτοί έχουν τα διακονήματα και τα εργόχειρά τους. Αυτό όμως που πρέπει να προσέξουμε, συνεχίζει ο Όσιος, είναι ότι όλες αυτές οι μέριμνες, ναι μεν εξωτερικά θα γίνονται, αλλά εσωτερικά ο νους θα μένει μακριά απ’ αυτά...           

                                       

Διαβάστε περισσότερα & δείτε το φωτογραφικό υλικό

        

Παρακολουθείστε το βίντεο:
ΟΜΙΛΙΑ ΚΑΙ ΕΝΟΡΙΑΚΟ ΑΡΧΟΝΤΑΡΙΚΙ ΜΕ ΤΟΝ ΑΙΔΕΣΙΜΟΛΟΓΙΩΤΑΤΟ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟ π. ΧΑΡΑΛΑΜΠΟ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ

                                   

                                                

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, 17343 ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ, ΑΘΗΝΑ
ΤΗΛΕΦΩΝΟ : 210 9712.456 - ΦΑΞ : 210 9715.125
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ : http://www.in-ad.gr
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ : inad@otenet.gr

                                


Εάν δεν επιθυμείτε να λαμβάνετε το Ενημερωτικό, παρακαλούμε πατήστε εδώ
Εάν λαμβάνετε το Ενημερωτικό περισσότερες από μία φορά, παρακαλούμε πατήστε εδώ